Inleiding

Welkom bij kinesitherapiepraktijk 'Move 2 Heal' te Boom.

Een praktijk die zeer sterk de nadruk legt op aangepast bewegen en een intensieve stabiliteitstraining van de gewrichten.

Onze praktijk stelt 'GENEZEN DOOR TE BEWEGEN' meer en meer centraal in de behandelswijze.

Zowel sporters als niet-sporters worden vaak geconfronteerd met overbelastingsletsels, dit heeft plaats wanneer de belasting de belastbaarhied van de persoon of een bepaald lichaamsdeel overschrijdt.

Met een tendinitis (peesontsteking) en op langere termijn tendinopathie (peesslijtage) als gevolg.

Daar bij een tendinopathie de doorbloeding sterk is afgenomen is het eerste doel de doorbloeding plaatselijk sterk stimuleren d.m.v.:

Shock Wave Therapie: deze nieuwste therapie zorgt ervoor dat het chronisch geworden letsel opnieuw een acuut letsel wordt waardoor de doorbloeding opnieuw sterk toeneemt.

Laser Therapie: deze therapie zal op cellulair niveau het weefsel sneller gaan regeneren.

Massage, ijs en warmte werken pijndempend en verhogen opnieuw de doorbloeding.

Wanneer het weefsel voldoende is hersteld volgt de re-adaptatiefase

Hier worden de pees of spier via zeer specifieke oefeningen progressief opgetraind. Op deze manier zorgen we ervoor dat de belasbaarheid van de pees of spier toeneemt, zodat de kans op herval bij het hervatten van werk of sport veel kleiner wordt.

Comfortabele praktijkruimte met daglicht

Stef Hens:kinesitherapeut, manueel therapeut, regent lichamelijke opvoeding en zaakvoerder van Fitnesscenter GO-FiT Boom, met 15 jaar ervaring in de fitness en de kinesitherapie, begeleidt al jaren de klanten van GO-FiT met rugproblemen, enkel- of knieletsels, CVS en anderen letsels.

Nick Jacobs:kinesitherapeut, 10 jaar sportkiné bij Voetvalclubs Boom en Sint katelijne Waver.

Hendrik Croonborghs: osteopaat en lesgever aan de osteopatieschool.

Samenwerking Kinesitherapeut-Ostheopaat

Stef Hens 'Via  de samenwerking met een osteopaat kunnen we nu nog doelgerichter gaan werken, onze behandelingstechnieken beter op elkaar afstemmen en zo tot nog betere resultaten komen.

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een complementaire onderzoeks-en behandelwijze van de functies van het bewegingsapparaat, het bindweefsel en de organen in het lichaam. Er wordt niet alleen aandacht geschonken aan de klachtenregio maar ook (voornamelijk) daar waar de klacht zijn oorsprong vindt.

Hendrik Croonenborghs: ' Voor blessurepreventie en houdingscorrecties is een goede samenwerking met een kinesitherapeut essentieel. Een behandelingsstrategie wordt pas optimaal wanneer de osteopaat de bewegingsverliezen weet op te sporen en te herstellen en de kinesitherapeut de juiste spiergroepen weet te verstevigen ter preventie.'

Samenwerking kinépraktijk - fitnesscenter

De nauwe samenwerking tussen een kinésitherapiepraktijk en een fitnesscentrum heeft meerdere voordelen:• Voor de patiënt is de combinatie van een kinébehandeling en het oefenen in een fitness zeer praktisch, hij hoeft zich niet nog eens extra te verplaatsen en geen extra abonnement te betalen zolang hij in behandeling is bij de kinesitherapeut.

• Revalidatie en sporten/bewegen gaan naadloos in elkaar over.

• Het sporten gebeurt onder begeleiding van dezelfde kinesitherapeut die de patiënt heeft behandeld.

• Daarnaast geeft de revalidatie in een fitnessruimte een niet te onderschatten psychologisch voordeel, zeker voor chronische letsels (R.S.I., rugproblemen en CVS).Je hebt niet steeds het gevoel dat je een patiënt bent tijdens de actieve revalidatie (in de fitness), maar gewoon komt sporten zoals iedereen.

• Onsportieve mensen of oudere mensen kunnen zo kennismaken met fitness, een sport die voor iedereen geschikt is en zo de positieve effecten ervan (tijdens hun revalidatie) ontdekken.• De mogelijkheden voor oefentherapie zijn veel uitgebreider dan in een gewone kinépraktijk:-Gangrevalidatie kan starten op de loopband met traag stappen met steun tot zelfs bergop lopen.-Patiënten met rugproblemen kunnen hun conditie verbeteren op die cardiotoestellen die geen schokken geven in de onderrug.-De spieren rond het kniegewicht kunnen verstevigd worden eerst via oefeningen met een rekker of eigen lichaamsgewicht daarna via verschillende krachttoestellen.

-Instabiliteit in het schoudergewricht kan verholpen worden via oefeningen met een rekker, lichte halters en later via speciale krachttoestellen.-Rugspieren kan je verstevigen via oefeningen op een ergobal, in combinatie met houdingsoefeningen en enkele oefeningen op de fitnesstoestellen die een lichte tractie geven in de onderrug en de rug tegelijkertijd verstevigen. Als de rug voldoende verstevigd is, worden ook de buikspieren getraind niet via de traditionele sit-ups maar ook via oefeningen op de ergobal die de stabiliteit verhogen van gans het lichaam en via veilige oefeningen op fitnesstoestellen.

Aparte oefenruimte op gelijkvloers

Wachtruimte

Nieuwste aparatuur: Shock Wave Therapie (zie verder)

THE BEST WAY TO HEAL IS TO PREVENT.

Zowel sporters als niet sporters worden vaak geconfronteerd met kwetsuren, pijnen, overbelastingsletsels…. Dit gebeurt wanneer de belasting de belastbaarheid van de persoon of een bepaald lichaamsdeel overschrijdt.

Preventie van (sport)blessures richt zich op het verminderen van de kans op een kwetsuur, het verlagen van de risico’s op een kwetsuur of het voorkomen van het hervallen in een eerder opgelopen blessure.

Preventie heeft als doel te zorgen dat mensen gezond blijven door enerzijds de gezondheid te bevorderen en anderzijds te beschermen ter voorkoming van pijn en letsels. Dit gebeurt via het specifiek verstevigen van de spieren rondom bvb een instabiel gewricht, maar ook via het verbeteren van de algemene conditie om zo het lichaam meer weerbaar te maken.

Onder begeleiding van de kiné volgt de patiënt een individueel trainingsschema voor een hogere belastbaarheid van zijn lichaam en een actief herstel.
De revalidatieoefeningen worden aangepast op basis van de gemeten progressie.Ik hoop dat u op deze site voldoende informatie vindt over de diverse mogelijkheden binnen onze praktijk. Als u nog vragen heeft neemt u dan gerust contact met ons op via e-mail of telefoon.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijving geslaagd